Sve to vrijedi nam i kod osobnog razvoja i kod ideje o razvijanju vremena i napora u same sebe kako bismo postali bolje osobe. Bilo kako bilo, htjeli vi dostići svoje ciljeve, dokučiti koji idući korak napraviti u svojem životu, premišljati se o promijeni karijere ili jednostavno htjeti biti sretnija osoba VI ste jedinstveni i vaš način razmišljanja je različit od bilo čijeg nalina razmišljanja.


  1. ukoliko podučavate druge te ste nečiji trener (coach) nalazite se naravno u veoma teškoj situaciji, jer osobno ja ne želim biti trener gdje sve podučavam na isti način. Kod podučavanja važno je da idemo u pravom smijeru i nikako nije moguće da sa svima radite na isti način.
Kako da ne učimo sve na isti način?

Koristim tri osnovna koncepta koja sam naučila kroz svakodnevni put. Prakticiram ono što učim kako bih dostigla svoje ciljeve i želim da i vi otkrijete taj proces kako biste i vi dosegli svoje ciljeve.


1. Plivajte i samo plivajte


Time bi vam htjela reći da se krećete uvijek u smjeru gdje vas život nosi. Ponekad ćete se pronaći "izvan zone udobnosti", nećete znati da li idete prema naprijed u pravom smijeru ili trebate promijeniti put. Planirajući i krečući se prema naprijed je dio puta i gdje god uvidite mogućnosti to će vas dovesti do iduće stepenice koja vodi do vašeg cilja. Kada se nađete u stanju bez udobnosti nije potrebno da se osjećate loše jer MI najviše rastemo kad se suočimo sa "neudobnim" situacijama i to je "ZAŠTO" da samo nastavite plivati.


2. Uvijek ostanite pozitivni


Postoji jedna slavna priča o jednom mudrom čovjeku. Jednom davno on je putovao sa svojim majmunom, svijećom i svojojm knjigom. Kada se zaustavio u gradu pitao je može li prespavati preko noći. Išao je od vrata do vrata, pitao da li imaju prazan krevet. Otišao bi nakon nekoliko sati, samo da prespava do zore. U gradu nigdje nije bilo hotela, ni interneta tako da zaboravite na traženje online. Odlučio je kampirati pored šume. Tijekom noći njegov je majmun otišao. Vjerojatno je namirisao nešto u šumi i otišao. Mudar čovjek je rekao "sve se desi s razlogom" i nastavio je čitati svoju knjigu. Međutim, odjedanput zapuhao je vjetar i ugasio svjeću, zbog jakog vjetra nije je mogao opet zapaliti. Mudar čovjek nije više mogao čitati. Rekao je "sve se desi s razlogom". Otišao je spavati. Idućeg dana vidio je grad cijeli demoliran, ljude kako plaću, izgledalo je poput priče strave. Shvatio je da su usred noći došli lopovi i odlučili uzeti sve iz grada pa čak i ubiti ljude koji su im se opirali.

"AHA!" rekao je mudar čovjek. Da je majmun bio samnom radio bi buku i vjerojatno bih sada bio mrtav. da je svijeća gorila bio bih viđen i uzeli bi mi i ono malo stvaari što imam. Tako što je ostao pozitivan, mudar čovjek, uzeo je što mu život daje. Bio je sretan, razumio je kako za sve nedaće postoji razlog.


Uzmite razlog ovog mudrog čovjeka i krećite se prema pravom pravcu sa mogućnostima koje vam život daje i uvijek budite pozitivni, bez obzira na situaciju ili ishod u određenom trenutku.

3.Budite na oprezu svaki dan


Nekad i ne primjećujemo ali postoje nam nekad neki trenutci u vremenu kada se ne osjećamo baš svojima i ne znamo kako se podignuti, motivirati, inspirirati... Naravno da je to tako, ipak smo ljudska bića i ne možemo uvijek biti 100% SRETNI ...i to uvijek. Nekad ćemo se osjećati tužni, ali svejedno trebamo uvijek biti na oprezu, što bi značilo da razumijemo svoje frustracije i svoju tugu. Kada smo na oprezu znamo da trebamo promjeniti smijer kretanja kroz koji trenutno prolazimo. Osoba koja je na oprezu ne osjeća uvijek tugu, ona kada osjeti tugu napraviti će nešto po tom pitanju, razumjeti okolnosti tuge i promjeniti to. Pronaći će rješenje i napraviti najbolje što može bez obzira na situaciju u kojoj se nalazi. Biti na oprezu je kao da zamišljate žarulju u svojoj glavi - uvijek upaljena i uvijek u pokretu prema pozitivnom smjeru.


Bazirajući se na svoju situaciju koji od ova tri ćete primjeniti?


Svatko od nas ima razlčite okolnosti i svatko od nas je sposoban promjeniti okolnosti u kojima se nalazi, a nitko od nas to neće napraviti na isti način kao netko drugi. Mjenjajući samo jednu naviku proći će sigurno dva mjeseca, nije lako mijenjati navike. Međutim ako krenete korak po korak i krećete se postepeno u pravom pravcu i odvesti vas na vaš put prema vašem uspjehu. Uspjeh je individualan, svatko ima svoju definiciju uspjeha.


ZAPAMTITE!!!! VI imate svu moć da promijenite svoj život, da poboljšate svoje postojanje. Dosegnuviš svoje ciljeve, radeći na osobno rastu znači biti SVOJ. Nemojte biti u strahu, skočite za uspjeh i divite se jedinstvenom biću koje ste. VI vrijedite, poštivajte sebe, poštivat će vas i drugi.

Pišite nam kako ćete primjeniti ovo na svoj život? Možete li se sjetiti nekog određenog trenutka gdje ste imali mogućnost da napravite promjenu? Pišite nam u formu niže ili na email marketing@businessclub.hr